Al recull de i  50 raons open data –  Per qué l’open Data era beneficiós per la societat? – i 50 Usos open dataPer a què serveix l’Open Data? Com utilitzar-ho? Què podem fer amb les dades obertes? –  trobaràs moltes oportunitats i possibilitats d’innovació basades en la publicació de dades obertes i amb la seva reutilització, que segur et podem motivar a aprendre i formarte en dades obertes.

5 idees claus per formar-te en dades obertes:

  • Perquè són una font d’oportunitats laborals ja que la demanda de professionals  “data” està creixent.
  • Perquè poden aportar innovació en les administracions públiques per afrontar reptes socials ( canvi climàtic, igualtat, ocupació, igualtat …).
  • Perquè cal conèixer com transformar les dades en valor pels nostres projectes.
  • Per trobar oportunitats de negoci basades en l’ús d’aquestes dades.
  • Per fer investigació i recerca en projectes socials o de periodisme de dades. 

Sabies que …

Les dades obertes són una oportunitat de generar una font d’informació compartida, són una eina més per a conèixer la societat, entendre-la i millorar-la. 

Obrir les dades des de l’administració pública no només beneficia la transparència i la participació ciutadana, a més a més es tracta d’una oportunitat per impulsar projectes socials, econòmics o d’investigació.

Promoure la reutilització de la informació del sector públic per tal que aquestes fonts de dades obertes s’utilitzin, suposa garantir l’accés a aquest recurs obert.

Formar-te en el valor de les dades obertes i en les utilitats que els hi pots donar és una aposta de futur. Una aposta per a la innovació.

Les dades són un input per les empreses, les “dades obertes són la matèria pública més accesible i gratuïta”, tothom hi pot accedir, però cal forma-se per aprendre a localitzar fonts de dades, processar-les i saber utilitzar-les per a millorar l’activitat del meu negoci.